Can’t see nginx port via "docker ps" command

I have an nginx container up and running (see below picture), but the configured port (8585) is not displaying, as result the related symfony 4 project is not running via localhost:8585

enter image description here

Here is nginx configuration in docker-composer.yml file:


    version: "3.6"

services: 

    #Core configuration

    php-fpm:
        container_name: ${CONTAINER_NAME}_php-fpm
        build:
            context: .
            target: base
        ports:
            - '${PHP_PORT}:9000'
        volumes:
            - './:${WORKPATH}:rw'
            - './docker/php/conf/dev/php.ini:/usr/local/etc/php/php.ini'
            #- './docker/php/conf/dev/php.ini:/usr/local/etc/php/php.ini'
        restart: always 

    nginx:
        container_name: ${CONTAINER_NAME}_nginx
        image: nginx
        ports:
            - '${NGINX_PORT}:80'
        volumes:
            - './:${WORKPATH}:rw'
            - './docker/nginx/logs:/var/log/nginx'
            - './docker/nginx/conf/dev/api022020.conf:/etc/nginx/conf.d/default.conf'
            #- './docker/nginx/conf/dev/api022020.conf:/etc/nginx/conf.d/default.conf'
            - './docker/nginx/conf/core/nginx.conf:/etc/nginx/nginx.conf'
        links:
            - php-fpm
        restart: always    

    # Frontend configuration
    node:
        container_name: ${CONTAINER_NAME}_node
        build: './docker/nodejs'
        ports:
            - '${NODE_PORT}:3000'
        entrypoint: "yarn watch"
        volumes:
            - './:/usr/src/app:rw'
        restart: always

    #DB configuration 
    # For dev environment coding
    mysql:
        container_name: ${CONTAINER_NAME}_mysql
        image: mysql:5.7
        ports:
            - '${MYSQL_PORT}:3306'
        environment:
            MYSQL_DATABASE: ${MYSQL_DATABASE}
            MYSQL_USER: ${MYSQL_USER}
            MYSQL_PASSWORD: ${MYSQL_PASSWORD}
            MYSQL_ROOT_PASSWORD: ${MYSQL_ROOT_PASSWORD}
        volumes:
            - 'mysql:/var/lib/mysql'
        restart: always

    #For prod environment emulation    
    postgresql:
        container_name: ${CONTAINER_NAME}_pgsql
        image: postgres:9.6-alpine
        environment:
            PGSQL_DATABASE: ${PGSQL_DATABASE}
            PGSQL_USER: ${PGSQL_USER}
            PGSQL_PASSWORD: ${PGSQL_PASSWORD}
        ports:
            - '${PGSQL_PORT}:5432'
        volumes:
            - 'db-data:/var/lib/postgresql/data:rw'
        restart: always

    #Server optimization    
    redis:
        container_name: ${CONTAINER_NAME}_redis
        image: redis:alpine
        ports:
            - '${REDIS_PORT}:6379'
        links:
            - php-fpm
        restart: always    

volumes:
    db-data: {}
    mysql:                   


Please check out my nginx .conf file:

server {

    #server_name my-project.dev;

    root /var/www/api022020/public;

    location / {
        try_files $uri /index.php$is_args$args;
    }

    #Prod
    location ~ ^/index.php(/|$) {
        fastcgi_pass php-fpm:9000;
        fastcgi_split_path_info ^(.+.php)(/.*)$;
        include fastcgi_params;
        fastcgi_param SCRIPT_FILENAME $realpath_root$fastcgi_script_name;
        fastcgi_param DOCUMENT_ROOT $realpath_root;
        internal;
    }

    location ~ .php$ {
        return 404;
    }

    error_log /var/log/nginx/api022020_prod_error.log;
    access_log /var/log/nginx/api022020_prod_access.log;
}

.env file:

## Docker
CONTAINER_NAME=api022020
WORKPATH=/var/www/api022020
PHP_PORT=9500
NGINX_PORT=8585
REDIS_PORT=8283
NODE_PORT=8382

Any hints as how to fix this issue? Thanks in advance

Source: StackOverflow